/* KAPCSOLAT */ ÁSVÁNYTÚRA.HU Supersized - Full Screen Background Slideshow jQuery Plugin
ÁSVÁNYTÚRA.HU   -   BEMUTATKOZÁS


MÁTRA ÁSVÁNYHÁZ MÚZEUM és ÁSVÁNY-BOLT

Ásványok vágása,   csiszolása

Ásványok és ásvány ékszerek boltja


ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALON!Az ásványgyűjtés a természet iránt érdeklődő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás.


A honlap célja, hogy a Mátra Ásványház által szervezett ásványgyűjtő és aranymosó túrákról információt nyújtson. A honlapon a megvalósult túrákról is kerülnek fel beszámolók, valamint az egy-egy lelőhelyen található ásványok is bemutatásra kerülnek.


Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. A megfelelő ismeretet a Mátra Ásványház geológusai biztosítják, míg a védőfelszerelést (fejvédő, szemüveg, kesztyű) és gyűjtő eszközöket (kalapács, véső, ásó, hátizsák, aranymosó tál és aranymosó pad) a Mátra Ásványház adja a túra idejére a résztvevőknek. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.


A Mátrai ásványgyűjtések alkalmával kiváló családi program a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése, ahol a talált ásványok vágása és csiszolása is megvalósítható a berendezett ásványcsiszoló műhelyben.


Ásványgyűjtő túráinkat meghirdetett időpontokban indítjuk, de 10 fő feletti csoportok esetén kérés szerinti időpontokban is indítunk gyűjtő utakat.

HÍREK, KÖZLEMÉNYEK


Elkészült a 2020. évi túranaptárunk. A túrák részletesen a Mátra Ásványház facebook oldalán az események között találhatók meg: https://www.facebook.com/pg/matraasvany/events/


A 2020. éveben a Máta mellett a Pilis, a Börzsöny, és a Vértes egyes gűjtőhelyeit is felkeressük


..........Éves túranaptárunk
.