/* KAPCSOLAT */ ÁSVÁNYTÚRA.HU Supersized - Full Screen Background Slideshow jQuery Plugin
ÁSVÁNYTÚRA.HU   -   BEMUTATKOZÁS


MÁTRA ÁSVÁNYHÁZ MÚZEUM és ÁSVÁNY-BOLT

Ásványok vágása,   csiszolása

Ásványok és ásvány ékszerek boltja


ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALON!


2021 éveben nem teszünk közzé éves naptárt, az egyes túrákat jelenítjük meg az oldalunkun


Ásványgyűjtő túra Gyöngyöstarján, 2021. szeptember 12.
Ásávnygyűjtő túra Szokolya, kora esti szarvasbőgés figyeléssel, 2021. szeptember 26.
Ásványgyűjtő túra Parádsasvár, 2021 október 3.
Éjszakai Ásványgyűjtő túra UV fénnyel Parádsasvár, 2021 október 3.
Ősmaradvány és Ásványgyűjtő túra Pusztavám, 2021 október 17.
Ásványgyűjtő túra Gyöngyöspata, 2021 október 30.
Ásványgyűjtő túra Pilisjászfalu, 2021 november 7.
Éjszakai Ásványgyűjtő túra UV fénnyel Pilisjászfalu, 2021 noveber 7.
Ásványgyűjtő túra Gyöngyösoroszi, 2021 noveber 21.

2021 decemberétől a túráink időjárástól függően 1 héttel a túra előtt kerülnek meghirdetésre kizárólag a Mátra Ásványház facebook oldalán eseményként 2022 márciusáig.

Asványgyűjtő túráink részleteit a Mátra Ásvány facebook oldalán az események között találhatóak


Mátra Ásvány facebook oldala


Privát, családi– és baráti ásványgyűjtő túrák
A korlátozások ideje alatt családoknak, baráti társaságoknak és egyéni érdeklődőknek is szervezünk egyedi, a résztvevők igényére szabott ásványgyűjtő programlehetőségeket.
Az ásványgyűjtő túrák előre egyeztetett helyszínen, akár több lelőhely felkeresésével zajlanak.
Helyszínként a Mátra, Börzsöny, Pilis, Vértes, Bakony, Gerecse, Budai – és Velencei hegység választható.
A zárt körű rendezvényen maximum 10 fő vehet részt, ebbe a létszámba a gyermekek is beletartoznak.
A túrához ásványgyűjtő felszerelést biztosítunk a túra idejére.
A megtalált ásványokat mindenki hazaviheti.
Gyűjtés közben beazonosítjuk a talált darabokat és a tisztításuk, megmunkálásuk lehetőségét is átbeszéljük.
A mátrai helyszínen az ásványgyűjtés rendezvény programja az alábbi lehetőségekkel bővíthető:
- ásványvágás – csiszolás programunk során szabadtéri helyszínen megtalálható gépeinkkel saját ásványok vagy a készletből kiválasztott ásványok saját kezű vágására, és síkcsiszolatként történő elkészítésére van lehetőség, szakmai iránymutatás és felügyelet mellett. A program során az ásványok tisztításába, illetve marokkőként vagy ékszerként történő elkészítésébe is betekintést kapnak a résztvevők. Az ásványvágás-csiszolás program maximalizált résztvevő száma maximum 5 fő lehet. A résztvevők a saját készítésű csiszolataikat természetesen hazavihetik.
- különleges ásványbemutató, amelynek során a kiállítás ásványai a megszokott mód mellett olyan formában – pl. UV fénnyel történő megvilágítással, zárt vitrinek kinyitásával és az ásványok kézbevételével - is láthatóak lesznek, amilyen formában a normál nyitvatartásunk mellett nem lenne lehetséges.
- 3D íjászat is, ahol a résztvevők kipróbálhatják az íjjal történő vadászatot 3D állatfigurák „elejtésével”.
Egyedi programjaink születésnapi, névnapi meglepetésként is kérhetők, de a résztvevők száma ez esetben is a hatályos rendleleteknek megfelelő létszámban maximalizált (ez jelenleg 10 fő), és a résztvevőknek ismerniük kell egymást.
A programok áráról kérje ajánlatunkat elérhetőségeinken, mivel az ár függ az igényelt programcsomagtól, a program helyszínétől és a résztvevők létszámától is.


Az ásványgyűjtés a természet iránt érdeklődő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás.


A honlap célja, hogy a Mátra Ásványház által szervezett ásványgyűjtő és aranymosó túrákról információt nyújtson. A honlapon a megvalósult túrákról is kerülnek fel beszámolók, valamint az egy-egy lelőhelyen található ásványok is bemutatásra kerülnek.


Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. A megfelelő ismeretet a Mátra Ásványház geológusai biztosítják, míg a védőfelszerelést (fejvédő, szemüveg, kesztyű) és gyűjtő eszközöket (kalapács, véső, ásó, hátizsák, aranymosó tál és aranymosó pad) a Mátra Ásványház adja a túra idejére a résztvevőknek. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.


A Mátrai ásványgyűjtések alkalmával kiváló családi program a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése, ahol a talált ásványok vágása és csiszolása is megvalósítható a berendezett ásványcsiszoló műhelyben.


Ásványgyűjtő túráinkat meghirdetett időpontokban indítjuk, de 10 fő feletti csoportok esetén kérés szerinti időpontokban is indítunk gyűjtő utakat.

HÍREK, KÖZLEMÉNYEK


A túrák részletesen a Mátra Ásványház facebook oldalán az események között találhatók meg: https://www.facebook.com/pg/matraasvany/events/


Ásávnygyűjtő túráinkkal a Máta mellett a Pilis, a Börzsöny, Bakony, Gerecse és a Vértes egyes gűjtőhelyeit is felkeressük


..........Éves túranaptárunk
.