/* KAPCSOLAT */ ÁSVÁNYTÚRA.HU Supersized - Full Screen Background Slideshow jQuery Plugin
ÁSVÁNYTÚRA.HU   -   BEMUTATKOZÁS


MÁTRA ÁSVÁNYHÁZ MÚZEUM és ÁSVÁNY-BOLT

Ásványok vágása,   csiszolása

Ásványok és ásvány ékszerek boltja


ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALON!Privát, családi– és baráti ásványgyűjtő túrák
A korlátozások ideje alatt családoknak, baráti társaságoknak és egyéni érdeklődőknek is szervezünk egyedi, a résztvevők igényére szabott ásványgyűjtő programlehetőségeket.
Az ásványgyűjtő túrák előre egyeztetett helyszínen, akár több lelőhely felkeresésével zajlanak.
Helyszínként a Mátra, Börzsöny, Pilis, Vértes, Bakony, Gerecse, Budai – és Velencei hegység választható.
A zárt körű rendezvényen maximum 10 fő vehet részt, ebbe a létszámba a gyermekek is beletartoznak.
A túrához ásványgyűjtő felszerelést biztosítunk a túra idejére.
A megtalált ásványokat mindenki hazaviheti.
Gyűjtés közben beazonosítjuk a talált darabokat és a tisztításuk, megmunkálásuk lehetőségét is átbeszéljük.
A mátrai helyszínen az ásványgyűjtés rendezvény programja az alábbi lehetőségekkel bővíthető:
- ásványvágás – csiszolás programunk során szabadtéri helyszínen megtalálható gépeinkkel saját ásványok vagy a készletből kiválasztott ásványok saját kezű vágására, és síkcsiszolatként történő elkészítésére van lehetőség, szakmai iránymutatás és felügyelet mellett. A program során az ásványok tisztításába, illetve marokkőként vagy ékszerként történő elkészítésébe is betekintést kapnak a résztvevők. Az ásványvágás-csiszolás program maximalizált résztvevő száma maximum 5 fő lehet. A résztvevők a saját készítésű csiszolataikat természetesen hazavihetik.
- különleges ásványbemutató, amelynek során a kiállítás ásványai a megszokott mód mellett olyan formában – pl. UV fénnyel történő megvilágítással, zárt vitrinek kinyitásával és az ásványok kézbevételével - is láthatóak lesznek, amilyen formában a normál nyitvatartásunk mellett nem lenne lehetséges.
- 3D íjászat is, ahol a résztvevők kipróbálhatják az íjjal történő vadászatot 3D állatfigurák „elejtésével”.
Egyedi programjaink születésnapi, névnapi meglepetésként is kérhetők, de a résztvevők száma ez esetben is a hatályos rendleleteknek megfelelő létszámban maximalizált (ez jelenleg 10 fő), és a résztvevőknek ismerniük kell egymást.
A programok áráról kérje ajánlatunkat elérhetőségeinken, mivel az ár függ az igényelt programcsomagtól, a program helyszínétől és a résztvevők létszámától is.


Az ásványgyűjtés a természet iránt érdeklődő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás.


A honlap célja, hogy a Mátra Ásványház által szervezett ásványgyűjtő és aranymosó túrákról információt nyújtson. A honlapon a megvalósult túrákról is kerülnek fel beszámolók, valamint az egy-egy lelőhelyen található ásványok is bemutatásra kerülnek.


Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. A megfelelő ismeretet a Mátra Ásványház geológusai biztosítják, míg a védőfelszerelést (fejvédő, szemüveg, kesztyű) és gyűjtő eszközöket (kalapács, véső, ásó, hátizsák, aranymosó tál és aranymosó pad) a Mátra Ásványház adja a túra idejére a résztvevőknek. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.


A Mátrai ásványgyűjtések alkalmával kiváló családi program a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése, ahol a talált ásványok vágása és csiszolása is megvalósítható a berendezett ásványcsiszoló műhelyben.


Ásványgyűjtő túráinkat meghirdetett időpontokban indítjuk, de 10 fő feletti csoportok esetén kérés szerinti időpontokban is indítunk gyűjtő utakat.

HÍREK, KÖZLEMÉNYEK


Elkészült a 2020. évi túranaptárunk. A túrák részletesen a Mátra Ásványház facebook oldalán az események között találhatók meg: https://www.facebook.com/pg/matraasvany/events/


A 2020. éveben a Máta mellett a Pilis, a Börzsöny, és a Vértes egyes gűjtőhelyeit is felkeressük


..........Éves túranaptárunk
.