/* KAPCSOLAT */ ÁSVÁNYTÚRA.HU Supersized - Full Screen Background Slideshow jQuery Plugin
ÁSVÁNYTÚRA.HU   -   BEMUTATKOZÁS


MÁTRA ÁSVÁNYHÁZ MÚZEUM és ÁSVÁNY-BOLT

Ásványok vágása,   csiszolása

Ásványok és ásvány ékszerek boltja


ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALON!Az ásványgyűjtés a természet iránt érdeklődő felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt érdekes szórakozás.


A honlap célja, hogy a Mátra Ásványház által szervezett ásványgyűjtő és aranymosó túrákról információt nyújtson. A honlapon a megvalósult túrákról is kerülnek fel beszámolók, valamint az egy-egy lelőhelyen található ásványok is bemutatásra kerülnek.


Az ásványgyűjtésnél fontos, hogy megfelelő ismeretek és védőfelszerelés birtokában vágjunk neki a kalandnak. A megfelelő ismeretet a Mátra Ásványház geológusai biztosítják, míg a védőfelszerelést (fejvédő, szemüveg, kesztyű) és gyűjtő eszközöket (kalapács, véső, ásó, hátizsák, aranymosó tál és aranymosó pad) a Mátra Ásványház adja a túra idejére a résztvevőknek. Fontos, hogy a túrákra olyan ruhát vegyünk fel, amit nem sajnálunk összepiszkítani, elszakítani és mivel sokszor guggolva folyik a gyűjtés, a ruha ilyen helyzetben is fedje a derekat.


A Mátrai ásványgyűjtések alkalmával kiváló családi program a Mátra Ásványház kiállításának megtekintése, ahol a talált ásványok vágása és csiszolása is megvalósítható a berendezett ásványcsiszoló műhelyben.


Ásványgyűjtő túráinkat meghirdetett időpontokban indítjuk, de 10 fő feletti csoportok esetén kérés szerinti időpontokban is indítunk gyűjtő utakat.

HÍREK, KÖZLEMÉNYEK


Közzétettük idei túráink tervezett időpontjait!


Elkészült a 2018 évi ásványgyűjtő túrák tervezett időpontjait tartalmazó túranaptár. Teljes méretben az éves összesítő megtekinthető az Eseménynaptár menüpontban. Ha az időjárás is kegyes lesz 2018. március 4-én Gyöngyöspatán opál és kalcedon gyűjtéssel indítjuk a túrasorozatunkat. Ez évben a Mátra és a Pilis a két fő gyűjtési célpontunk, de ellátogatunk a Vértesbe és a Bakonyba is néhány túra erejéig. Egyedi igények, iskolák, baráti társaságok részére azonban más uticélokra is szervezünk túrát (pl. Zemplén, Gerecse, Mecsek, Rudabánya.), egyedileg leegyeztetett időpontban.


..........Éves túranaptárunk

Már látható idei
éves túranaptárunk!

              2015


3 napos ásvány-       gyűjtő túra

    2015. július 10-12.

I. Mátraszentimrei
    Ásvány Mustra

2015 évi túra-ajánlatunk

Közzétettük 2015 évi
tervezett túráinkat.